rivetrivet

Főoldal - Kalfém

rivetrivet
Főoldal


Fejlesztéseink

 

Mint minden cég, mi is lépést kívánunk tartani a kor követelményeivel. Ezt csak folyamatos fejlesztéssel, tökéletesítéssel lehet elérni, így mi is több vonalon folytatunk ilyen tevékenységeket. Kiemelt szerephez jutnak ebben az alábbiak:

Thermikus menetfúrás a Kalfém Kft.-nél

 
Thermikus menetfúrás - Kalfém Kft. Thermikus menetfúrás - Kalfém Kft. Thermikus menetfúrás - Kalfém Kft. Thermikus menetfúrás (folyatófúrás) - Kalfém Kft.
 
A folyatófúrás, vagy thermikus fúrás technológiájával lemezek és vékony falú csövek nagy szilárdságú menetes furatainak elkészítésére nyílik lehetőség, anyaghozzáadás vagy -eltávolítás nélkül. Alkalmas felhegesztett anyák kiváltására, nagy szilárdságú furatok, menetes csatlakozások, perselyek készítésére.
 
Általános esetben a fúrási művelet alatt szabályos szerszáméllel történő anyageltávolítást értünk. Azonban a folyatófúrás során azt az anyagmennyiséget, ami forgácsként távozna, nagy szilárdságú folyatott hüvely kialakítására használják, melybe menet készíthető vagy hegesztett, forrasztott csatlakozásnak is használható.
 
A folyamat könnyen megérthető, mivel – hasonlóan a dörzs-hegesztéshez -, ebben az esetben is a súrlódási hő játssza a fő szerepet. A folyatófúró szerszámot – ami bármely, relatív nagy axiális erőt kifejteni képes gépre felfogható – nagy sebességgel kell megforgatni és a munkadarabhoz nyomni, így a fúró csúcsa és az alkatrész között a súrlódás miatt hő keletkezik. A szerszám hőmérséklete ekkor elérheti a 650-700°C-ot is, a munkadarab a kontakt zóna kis környezetében 600°C-ot. Ezen a hőmérsékleten már elegendően lágy lesz az anyag, a fúró a nagy axiális előtolásnak köszönhetően könnyen áthatol az alkatrészen, forgács leválasztás nélkül.
 
Szöveg forrás: http://www.cnc.hu/2012/11/folyatofuras-es-technologiaja/

Hegesztés fejlesztése

 

Hegesztő asztal - Kalfém Kft. Hegesztő gép - Kalfém Kft. hegesztő gép - kalfém Kft.

 

DIGITECH 320 PULSED hegesztőgép rövid leírás
 
A legújabb, digitális vezérlésű IGBT inverteres technológia alapjain ez a kompakt, szinergikus DIGITECH 320 PULSED multifunkciós gép.
 
Kiváló minőségű MIG/MAG és MIG impulzus hegesztést tesz lehetővé minden anyagon, különösen rozdamentes acélon és alumíniumon.
 
A  fröcskölés mentes működésnek köszönhetően minimálisra csökkentve a hegesztés utáni újra megmunkálást. 
 
A csúcstechnológiájú, masszív, könnyen mozgatható és egyszerűen használható DIGITECH 320 PULSED.
 
Ideális megoldást jelent bármely nagy pontosságot és az elért eredmény megismételhetőségét megkövetelő alkalmazásnál.
Különösen alkalmassá téve ezt az áramforrást bármely ipari alkalmazás legminőségibb munkájára. 

PEMSERTER sajtológép

 

PEMSERTER sajtológép - Kalfém Kft. PEMSERTER sajtológép - Kalfém Kft.

PEMSERTER® Series 4 sajtológép

 
A PEMSERTER® Series 4 egy 53,4kN sajtolóerejű, kézi adagolású pneumatikus sajtológép. Tárolószekrényes állvánnyal, nullázható löketszámlálóval, megbízható mechanikus biztonsági rendszerrel, 457mm benyúlási mélységgel rendelkezik, acélba M10-es rögzítőelem méretig, lágyabb anyagokba M12-es méretig használható. Könnyen kezelhető, minimális karbantartási igénnyel rendelkező gép a kis- és középszériás lemezmegmunkáló üzemek nélkülözhetetlen kelléke.
 
Opcionális négyállású QX forgatható üllőtartó rendszer használatával 4 különböző rögzítőelemet sajtolhatunk be egyszeri munkadarab megfogással.
 
Jellemzők:
 
beépített mechanikus biztonsági rendszer
szerszámcsere 2 percen belül
457mm benyúlási mélység
alkatrésztartó tálca
650 ciklus/óra teljesítmény
QX bővíthetőség
CE minősítés
Műszaki adatok:
 
Sajtolóerő:  max. 53,4kN
Működtetés:  pneumatikus
Levegőigény:  6-7bar, 2,79 liter/ciklus
Magasság (állványon): 1676mm
Szélesség:  660mm
Mélység:  940mm
Súly (állvánnyal): 372kg
 
Szöveg forrása: http://www.biotek.hu/hu/gyartok/pem/besajtolhato-rogzitoelemek/pemserter-sajtologepek
 
Új porszóró üzemÚj porszóró üzem - Kalfém Kft.

Az új porszóró üzemben történik a legyártott alkatrészek porfestése illetve hozott alkatrészek bérmunkában történő porfestése.Korábban kooperációban végeztük az elektrosztatikus porszórást, azonban ez mindig megnövelte a termék elkészítési idejét. Régi vágyunk, hogy a porszórást házon belül megoldhassuk, az átfutási idő lerövidítésének érdekében. Ezért került megépítésre a saját porszóró üzemünk, s ezzel párhuzamosan a szükséges technológia beszerelése is. Ez a fejlesztés tette lehetővé a minőségi járműablakok gyártását is.
 
CNC rendszerek - Kalfém Kft.CNC rendszerek

Folyamatosan térünk át a számítógép-vezérlésű berendezések használatára, jelenleg is sok ilyen géppel rendelkezünk. Használatukkal pontos, precíz megmunkálásokat tudunk végezni, nagy tételben is.
 

ISO 9001:2008 tanusitványISO tanusítvány 2013 - Magyar - Kalfém Kft.

Hazánk csatlakozott az Európai Unióhoz. Ez újabb kihívás elé állított nemcsak minket, hanem nagyon sok céget Magyarországon. Szigorú szabályoknak kell majd eleget tennünk, s feltett szándékunk, hogy e szabályoknak megfeleljünk. 2004-ben sikeresen vezettük be az ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszert, melyet 2005 augusztusában meg is védtünk.

 
Amada FO-3015 lézervágógép - Kalfém Kft.Amada FO-3015 lézervágógép

Gépparkunkat a felmerülő igények szerint bővítjük. Ennek legjobb példája a képen látható Amada FO-3015 lézervágógép, mely a lézersugár alkalmazásának köszönhetően hihetetlenül pontos és gyors kivágásokat tesz lehetővé akár vastagabb lemezekből is. Emellett szintén gépparkunk tagja a 2003. december elején vásárolt Amada HFBO 220.4 típusú élhajlító. Mindkét gép frissessége és nagy munkabírása lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségi igényeket is ki tudjunk szolgálni.
 

Üzemcsarnok fejlesztése

 

Üzemcsarnok fejlesztéseMennyiségileg és minőségileg is fejlesztjük üzemcsarnokaink számát, annak érdekében, hogy még jobban meg tudjunk felelni vevőink elvárásainak. Ezt igazolja két új műhelyünk is, mely közül az egyikben öltözők, szociális helyiségek, étkező és iroda is helyet kapott.

 

Új lakatos műhelyÚj lakatosműhely

 

Az új lakatosműhely megépítését a helyhiány indokolta. A megnövekedett igényeknek már nem tudtunk eleget tenni egyetlen műhelyépülettel.2003 aug. 29-én került sor az új lakatosüzem átvételére. Az új üzem nagy munkaterét főleg hegesztőink foglalják el, akiknek munkáját korszerű füstelszívó rendszer és központi gázellátó hálózat is segíti.

 
Új parkolóKalfém Kft. - Új parkoló

Az új parkoló csak egy a minél kellemesebb környezet biztosítása érdekében tett fejlesztéseink közül.A korrekt munkavégzéshez nemcsak kiváló munkaeszközökre, hanem hasonló minőségű munkakörnyezetre is szükség van. A fejlesztések során ezért nagy hangsúlyt fektettünk munkatársaink igényeire és megnövekedett létszámukra is: az új műhelyekben minden igényt kielégítő szociális helyiségek kaptak helyet, a régi műhely oldalfalánál kerékpártárolók találhatók, a műhely melletti egykor kihasználatlan területen pedig két sor új parkoló készült el.